wicca


En före kristen tradition utvecklades i Irland, Skottland och Wales som kallas Wicca. Det är en nyhedensk religion som grundar sig på jordens moder natur och därför är allt som finns gudomligt. Historiker konfigurerar detta för att vara äldre än grottmålningarna. Men Gerald Brousseau Gardner skapade hörnstenen genom att skriva på häxkonsten som ledde till utvecklingen av Wicca över hela världen.
När det gäller Wicca som en amerikansk religion som de andra gav den amerikanska veteranförvaltningen i maj 2007 möjlighet att placera pentakeln på huvudstenen till fallna wiccan och hedniska soldater. Så detta förklarar som Wicca ritualer, stavar och magi är gjorda för gott och gagn för alla.
Den mest tilbedda guden i Wicca-samhället är den Horned Guden som representerar den maskulina kraften, motsvarar de tre gudinnorna som representerar den kvinnliga makten. Dessa gudinnor betecknar jungfruen, mamman och cronen. Man tror att någon andlig handling som utförs manifesterar lämnar tre gånger större effekt. Detta kallas tre lagen. Den magiska och stavaformerna används för läkning, fertilitet, kärlek och kreativitet. För ritualerna någon gång innebär verktygen att slutföra den andliga operationen inkluderar Paton, svärd och Athame, Wand, Chalice, Besom och Cingulum. Med dessa verktyg försöker någon Wiccan att göra Guds anslutning med luften, jorden, elden, vattnet och andan.
De flesta Wiccans firar festivalscykeln runt året kallad sabbats eller sabbats. Det finns totalt åtta av dessa firar som kallas Årets hjul. Varje cykel består av sex eller sju veckor som korrelerar med jordens säsongscykler. För att vara en högsta prästinna eller präst måste en person gå igenom en hel del ritualer bland sina traditionella grupper av häxor som heter covens.